Soutěžní družstvo Příseky v akci

SDH Příseka

Činnost 2015

 

Činnost 2005-2011



Hlavní stránka


ROK 2013


new.gif, 2 kB Předání slavnostního vyšívaného hasičského praporu členům SDH Příseka

prosinec 2013

Slavnostní hasičský prapor vyjadřuje identitu místního hasičského sboru a nese jeho poselství budoucím generacím. Do sametu a saténu jsou proto vyšity nejen znak a název hasičského sboru, ale i jeho odkaz a tradice. Do každého ze 2,5 milionu stehů, které tvoří působivou výšivku, jsou vetknuty hodnoty přátelství a obětavosti. Hasičský prapor má přispět k pospolitosti a sounáležitosti mezi hasiči a jejich okolím.

Na přední stranu praporu je vyšítý hasičský znak, název sboru a letopočet jeho založení. Zadní strana praporu obsahuje zpodobnění patrona hasičů sv. Floriána a místní historické dominanty (kostel a socha sv. Jana Nepomuckého. Po obvodu praporu jsou pak umístěny stylizované zdobné obvodové linky a rohové motivy. Prapor je ukončen zlatými třásněmi.

Předání vyšívaného praporu SDH Příseka


new.gif, 2 kB Hledá se vedoucí

podzim 2013

Vedoucího dětských družstev v letošním roce dělal Pavel Růžička. V členstvu je ale nutné získat ještě druhého vedoucího, který se snad už konečně, jak doufáme, brzy najde.


new.gif, 2 kB Zájezd do Prahy

20. - 22. září 2013

Třídenní zájezd do hlavního města Prahy s programem na sobotní dopoledne – prohlídka Pražského hradu a Svatovítské katedrály. V neděli byl zájezd zakončen sledováním veslařského závodu osmiveslic Pražské primátorky.

A mezitím byla samozřejmě nějaká ta hospůdka, restaurace, knajpa, hotel, šantán, prostě vše, co Praha návštěvníkům nabízí...


new.gif, 2 kB Přísecká pouť

21. července 2013

V sobotu 20. července se v KD konala pouťová zábava, k tanci hrála hudba Uniband, 91 platících.

V neděli se po loňské odmlce, kdy hřiště obsadil "cirkus" veselice rádia Vysočina, opět hrálo tradiční utkání Ženatí - Svobodní.


new.gif, 2 kB Liga Mladých hasičů

2. června 2013

Počasí hasičům ani v neděli extrémně nepřálo - opět bylo zataženo, chladno a pršelo. Po předešlé okrskové soutěži bylo cvičiště rozblácené a proto došlo ke zkrácení soutěže na jeden pokus. To bychom snad ani nebyli v Přísece, aby na hasičskou soutěž nepršelo.

Letos se soutěže zúčastnilo 24 družstev. Do soutěže zasáhlo za Příseku pouze družstvo starších dětí a obsadilo konečné 9. místo.


new.gif, 2 kB Hasičská okrsková soutěž

1. června 2013

Okrsková soutěž se konala v Přísece u příležitosti 130. výročí založení hasičského sboru. V týdnu před soutěží proběhla příprava hasičského cvičiště na okrskovou soutěž a na ligu mladých hasičů.

Soutěži počasí extrémně nepřálo, bylo zataženo, chladno a pršelo. Jen díky perfektně připravenému zázemí se vlastní soutěže i večerní zábavy s kapelou zúčastnilo pěkné množství návštěvníků.

Družstvo do 35 let skončilo až poslední (6.) po nezdařeném útoku, mužstvo nad 35 let využilo domácího prostředí a zvítězilo. Letošní soutěž obohatilo i vystoupení družstva příseckých žen do 35 let, které při své premiéře rozhodně ostudu neudělalo.

Z popudu SDH Uhřínovice proběhlo nad rámec soutěže klání mužů v kategorii nad 60 let, možná jedíné v republice. Zvítězili uhřínovští hasiči.

FOTOGALERIE - 130 let hasičského sboru v Přísece - okrsková soutěž


new.gif, 2 kB Pálení čarodějnic

30. dubna 2013

Pálení čarodějnic, na které se přišlo podívat cca 100 lidí, k mání bylo opět občerstvení – letos to ovšem nebylo uzené, ale specialita hasičských gurmánů M.Štefla a R.Škrdly Katův šleh.
Akci předcházela brigáda na těžbu a svoz dřeva v blízkém lese.


new.gif, 2 kB Rekonstrukce sálu kulturního domu

únor - červen 2013

V únoru byla zahájena celková rekonstrukce sálu kulturního domu. Byla vytrhána stará parketová podlaha i s podkladem a vykopáním podkladní hlíny.
V průběhu 5 měsíců byla položena nová parketová podlaha včetně pokladu a veškerých úklidových prací, včetně vybílení.


new.gif, 2 kB Hasičský ples

26. ledna 2013

Tradiční hasičský ples, poprvé hrála hudba Generace, přišla slabší návštěva cca 88 lidí, nechybělo předtančení, které obstarala skupina Hotsch-Potsch.


new.gif, 2 kB Výroční valná hromada brtnického okrsku

25. ledna 2013

Každoroční výroční valná hromada brtnického okrsku za přítomnosti vedení okresu a všech 7 sborů.


ROK 2012


new.gif, 2 kB Životní jubilea místních občanů

v roce 2012

Každý rok navštěvují hasiči místní občany, kterí dosáhli významného životního jubilea 50, 60, 70 či 75 let. Od 80 roků výše jsou již tito starší občané navštěvováni delegací SDH každý rok. Letos byli u pana Mátla, Škrdly č.44, Suchého, Josefa Hose ml. č. 10 a Hose Josefa st., rovněž č.10.


new.gif, 2 kB Valná hromada SDH Příseka

27. prosince 2012

Na Valné hromadě SDH Příseka v KD bylo přítomno 57 členů, 8 hostů a okrskový velitel pan Bláha.


new.gif, 2 kB M. Zvěřina v "Běžci Vysočiny"

prosinec 2012

Náš člen M. Zvěřina se zúčastnil všech 20 závodů běžeckého seriálu "Běžec Vysočiny" a v kategorii 20-39 let obsadil pěkné celkové 14. místo. Na triatlonu v Puklicích se mu dokonce podařilo obhájit loňské prvenství.


new.gif, 2 kB Turnaj ve stolním tenise

8. prosince 2012

V KD se uskutečnil turnaj ve stolním tenise, za účasti našich členů.


new.gif, 2 kB Hledají se noví vedoucí mladých hasičů

podzim 2012

Nástupci vedoucích dětských družstev se do dnešní doby bohužel nenašli.


new.gif, 2 kB 8. komerční výlov Vesničáku

22. září 2012

Akce byla hojně navštívena občany místními, z okolních obcí i ze vzdálenějších míst. Vystřídalo se jich kolem 1500. O jejich spokojenost se po celou dobu konání staralo asi 60 lidí, a to nejen hasičů.

Živých kaprů se prodalo zhruba 200 a také nějaká štika. Snědlo se cca 1000 kg ryb, z toho bylo 50 kg pstruhů a zbytek kaprů. Servíroval se kapr smažený, kapr uzený, pstruh smažený, pstruh na grilu, bramborák, rybí polévka, krkovice na grilu a kuřecí prsíčka na grilu. Pilo se jihlavské pivo Ježek, kterého se vytočilo přes 20 sudů.

O zábavu se během dne staraly 3 kapely – ráno a přes poledne kapela KUMPÁNI, odpoledne tu byla kapela UMÍ HOVNO a večer MAGDALÉNA.

Výlov vesnického rybníka spojený se společenskou akcí se pořádá od roku 1993. Od roku 2000 se pravidelně opakuje každý druhý rok.

Poděkování patří všem, jak organizátorům za jejich dobrovolnou a náročnou práci, tak spokojeným návštěvníkům, bez nichž by veškeré snažení nemělo smysl.

Výbor SDH Příseka i touto cestou děkuje jihlavskému pivovaru Ježek a družstvu AGRO Puklice za vstřícnost a organizaci celé akce.


new.gif, 2 kB Přípravy na výlov rybníka

19.–21. září 2012

Před výlovem probíhaly od středy každodenní brigády na postavení stanů a zajištění technického zázemí. Brigády v součtu zabraly přes 300 člověkohodin.


new.gif, 2 kB Veselice Hitrádia Vysočina na hřišti v Přísece

22. července 2012

Členové SDH provedli technické zajištění Veselice, postavení pódia a stanu. Bohužel se nepodařilo zajistit suché záchody, což byl velký "průser", neboť Veselice se zúčastnilo přes 500 lidí, takže obě pohlaví se potkávaly často a poměrně zblízka při "zalévání" vojtěšky nad hřištěm, což dalo vzpomenout na pionýrské doby, kterým se dnes říká "za Komančů".

Akce byla totiž uspořádána velmi narychlo díky vítězství v hlasovací soutěži rádia Vysočina, kam Příseku přihlásil Miroslav Škrdla.


new.gif, 2 kB Pouťová zábava

21. července 2012

Na pouťové zábavě v KD hrála hudba VIGO, 105 platících.


new.gif, 2 kB Příprava hasičského cvičiště na ligu MH

24. června 2012

Letos se soutěže mladých hasičů zúčastnilo 25 družstev. Do soutěže se přihlásilo pouze družstvo místních starších dětí a rozhodně nepropadlo, časy nejlepších družstev se však za poslední roky rovněž zlepšily.


new.gif, 2 kB Okrsková soutěž v Panské Lhotě

2. června 2012

Na okrskové soutěži v Panské Lhotě skončilo družstvo do 35 let skončilo po nezdařeném útoku páté, nad 35. let bylo třetí. Mimo soutěž se zúčastnilo i družstvo příseckých dětí.


new.gif, 2 kB Pálení čarodějnic

30. dubna 2012

Na pálení čarodějnic dorazila návštěva cca 100 lidí, k mání bylo opět tradiční uzené. Akci předcházela brigáda v okolním lese na těžbu a svoz dřeva.


new.gif, 2 kB Sběr železného šrotu

14. března 2012

Každoroční sběr železného šrotu, který zajišťoval L. Pulicar se 14 členy, včetně dětí.


new.gif, 2 kB Masopustní průvod

18. února 2012

Maškarní průvod obcí, letos netradičně bez doprovodné kapely, cca 20 masek. Dobrovodná kapela letošnímu průvodu výrazně chyběla.

FOTOGALERIE - Masopust 2012 v Přísece


new.gif, 2 kB Hasičský ples

28. ledna 2012

Tradiční hasičský ples, poprvé byla pozvaná hudba GENERACE, návštěva cca 110 lidí, předtančení obstarala taneční skupina SMILE z Větrného Jeníkova.


new.gif, 2 kB Výroční valná hromada brtnického okrsku

27. ledna 2012

Výroční valná hromada brtnického okrsku proběhla za přítomnosti vedení okresu a všech 7 sborů.


new.gif, 2 kB Rekonstrukce zázemí KD

5.–25. ledna 2012

Vybudování kuchyňské linky se zabudovanou myčkou včetně nového chlazení. Na pracích se podílelo cca 5 členů místního SDH.